Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a arestat un cetățean american acuzat că ar fi agresat un polițist la Moscova

Rusia anunță că a arestat un cetățean american acuzat că ar fi agresat un polițist la Moscova

barbat catuse - getty
Incidentul vine la două săptămâni după un schimb major de deţinuţi între Rusia şi Occident. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    14 Aug 2024   •   18:29

Un cetăţean american a fost arestat la Moscova, acuzat de violenţă împotriva forţelor de ordine, a anunţat miercuri Comitetul de Investigaţii rus, la două săptămâni după un schimb major de deţinuţi între Rusia şi Occident, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Potrivit anchetatorilor ruşi, cetăţeanul american, a cărui identitate nu a fost precizată, fost dus la o secţie de poliţie din capitala rusă în urma comiterii unor acte de "vandalism".

"Acuzatul a refuzat să prezinte documente care să dovedească identitatea sa, după care a recurs la violenţă împotriva unui agent al forţelor de ordine", a motivat Comitetul de Investigaţii într-un comunicat pe Telegram, adăugând că cetăţeanul american va fi "inculpat în viitorul apropiat". El riscă până la 5 ani de închisoare, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Acest incident survine în timp ce Washingtonul acuză Moscova că vizează în mod special cetăţenii americani aflaţi Rusia pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru eliberarea unor ruşi deţinuţi în Occident.

Pe 1 august a avut loc cel mai mare schimb de deţinuţi între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece. Au fost astfel eliberaţi 8 cetăţeni ruşi închişi în ţările NATO, inclusiv spioni, în schimbul a 15 cetăţeni străini şi activişti opozanţi ruşi care executau pedepse în închisorile din Rusia, precum şi a unui cetăţean german condamnat la moarte în Belarus.

Alţi cetăţeni americani şi din alte ţări occidentale sunt în continuare în închisorile ruseşti pentru diferite fapte.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close