Antena 3 CNN Externe Un caz suspect de Ebola, înregistrat în centrul Italiei

Un caz suspect de Ebola, înregistrat în centrul Italiei

epidemia-de-Ebola-necontrolabil?.jpg
09 Sep 2014   •   15:57

O femeie de origine nigeriană care a revenit recent în Italia a fost spitalizată marţi cu simptome similare celor ale infectării cu virusul Ebola, a anunţat serviciul de presă al administraţiei din regiunea Marche, din centrul ţării, scrie AFP.
   
"Este o nigeriană care s-a întors în urmă cu câteva zile din Nigeria. Ea prezintă simptome care ar putea fi cele ale Ebola. Ea trebuie spitalizată într-o instituţie din Ancone, al cărei centru de boli infecţioase este un punct de referinţă pentru acest gen de probleme în regiunea noastră", a explicat serviciul de presă.
   
Analizele urmează să determine natura exactă a bolii de care suferă femeia. Nici un caz de Ebola nu a fost confirmat până în prezent în Italia.
   
În prezent nu mai există nici un zbor direct între Italia şi ţările cele mai afectate de epidemie, care a determinat Ministerul italian al Sănătăţii să consolideze controalele la posturile de frontieră, pe aeroporturi şi în porturi.
   
Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a provocat deja peste 2.000 de decese de la începutul anului în Liberia, Sierra Leone şi Guineea. Nigeria a înregistrat la rândul său şapte decese din 18 cazuri confirmate.

×
Subiecte în articol: Ebola Nigeria
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close