Antena 3 CNN Externe Un candidat la primăria municipală din São Paulo și-a bătut rivalul cu un scaun, în direct, la TV: "E o greșeală, dar nu o regret!"

Un candidat la primăria municipală din São Paulo și-a bătut rivalul cu un scaun, în direct, la TV: "E o greșeală, dar nu o regret!"

Bataie cu scaunele in campania pentru o primarie din Brazilia
Bătaie cu scaunul în competiția pentru primăria din Sao Paulo. Protagoniști: José Luiz Datena (stânga) și Pablo Marçal (dreapta). Sursă foto: captură X@visegrad24
de A.I.    |    17 Sep 2024   •   10:52

O dezbatere politică între candidații pentru funcția de primar în orașul brazilian São Paulo a devenit violentă, iar imaginile s-au viralizat, anunță CNN.

Argumentul-forte în acest caz a fost un scaun, potrivit sursei citate.

Dezbaterea a fost transmisă în direct de un post TV, iar secvența care a surprins violențele arată cum bătaia cu scaunul a fost precedată de un schimb aprins de replici între candidații José Luiz Datena (Partidul Social Democrat) și Pablo Marçal (Partidul muncitoresc al Reînnoirii, conservator).

Datena a pus ulterior mâna pe scaun și a lovit cu sete în preopinentul său.

Acesta din urmă a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Agresorul a fost exclus din dezbatere. El a spus că l-a atacat pe Marçal deoarece acesta a adus în discuție niște acuzații mai vechi de hărțuire sexuală la adresa lui Datena.

Candidatul atacat cu scaunul a comparat agresiunea cu tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

"El a venit cu un caz care a fost respins, care nici măcar nu a fost investigat de poliție, pentru că nu existau dovezi. Un caz de acum 11 ani care a provocat o criză foarte gravă în familia mea", a declarat Datena.

După excluderea lui Datena și transportul la spital al lui Marçal, dezbaterea a continuat între candidații care nu au participat la bătaie. Politicianul social-democrat a revenit luni cu o declarație în care spune că, deși agresiunea la care a recurs este o greșeală, nu o regretă.

Victima sa a fost tratată la spitalul Sírio Libanês, fiind ulterior externată.

Unitatea medicală a menționat că politicianul a suferit traumatisme la nivelul pieptului și la încheietura mâinii, dar fără complicații majore.

Pablo Marçal a comparat atacul cu scaunul împotriva sa cu tentativa de asasinat din iulie împotriva fostului președinte american Donald Trump și cu înjunghierea fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro în timpul alegerilor din 2018. Politicianul a postat o imagine a tuturor celor trei atacuri pe Instagram cu mesajul:  "De ce atâta ură?"

Echipa sa a promis că va solicita măsuri legale împotriva agresorului.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close