Antena 3 CNN Externe Un bărbat, inculpat pentru fraudă împreună cu antreprenorul britanic Mike Lynch, a murit cu două zile înainte de naufragiul acestuia

Un bărbat, inculpat pentru fraudă împreună cu antreprenorul britanic Mike Lynch, a murit cu două zile înainte de naufragiul acestuia

Police UK Getty
Mașină a poliției britanice. Sursă foto: Getty Images
de A.I.    |    20 Aug 2024   •   09:01

Stephen Chamberlain, acuzat într-un proces de fraudă în SUA împreună cu antreprenorul Mike Lynch, a murit cu două zile înainte de dispariția acestuia din urmă într-un naufragiu în largul coastelor Siciliei, relatează CNN.

Chamberlain (foto interior), în vârstă de 52 de ani, a fost vicepreședinte financiar la Autonomy, fosta companie a lui Lynch.

El a murit după ce a fost lovit de o mașină în cursul zilei de sâmbătă.

Moartea lui Chamberlain a fost confirmată de avocatul său, Gary Lincenberg.

Atât Lynch, cât și Chamberlain au fost inculpați, apoi achitați de fraudă de un tribunal din San Francisco, în luna iunie anul curent.

Acuzațiile procurorilor au formulate în legătură cu vânzarea Autonomy către Hewlett-Packard, HP, pentru 11 miliarde de dolari în 2011.

Procurorii au susținut că cei doi au complotat pentru a "umfla" veniturile companiei lor înainte de vânzarea către HP.

Chamberlain s-a confruntat cu aceleași 15 acuzații ca și Lynch: o acuzație de conspirație la fraudă și 14 acuzații de fraudă informatică - ca și Lynch.

"A fost un om curajos, cu o integritate de neegalat. Ne este foarte dor de el. Steve a luptat cu succes pentru a-și reabilita numele la proces, la începutul acestui an, iar numele său trăiește acum prin intermediul minunatei sale familii", a spus avocatul său.

Cum a murit vicepreședintele miliardarului dispărut

La începutul zilei de luni, poliția din comitatul britanic Cambridgeshire a apelat la eventualii martori ai unui accident rutier produs în localitatea Stretham.

Potrivit poliției, un bărbat de aproximativ de 50 de ani din Longstaton a fost lovit de o mașină, sâmbătă dimineața, și a fost dus la spital cu răni grave, fiind ulterior declarat decedat.

Potrivit oamenilor legii, mașina era condusă de o femeie în vârstă de 49 de ani, care a colaborat cu polițiștii în cadrul anchetei.

Cine este Mike Lynch, miliardarul britanic dispărut după naufragiul iahtului de lux Bayesian

Mike Lynch, un bărbat născut în 1965 în Republica Irlanda, a co-fondat la mijlocul anilor '90 compania Autonomy, o firmă de software care a devenit ulterior una de succes.

În 2006, a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic iar în 2011, a fost numit în Consiliul pentru știință și tehnologie al prim-ministrului de atunci, David Cameron.

Este căsătorit și are doi copii.

În luna iunie a acestui an, în cadrul unui proces desfășurat în SUA, Lynch a fost achitat de toate cele 15 capete de acuzare cu care s-a confruntat în legătură cu achiziționarea companiei sale, Autonomy, de către Hewlett-Packard în 2011, pentru un preț de 11,1 miliarde de dolari.

Procesul a început în martie la San Francisco, după o lungă luptă juridică privind extrădarea sa din Anglia în SUA. 

După achitare, el a declarat reporterilor: "Abia aștept să mă revin în Regatul Unit și să mă întorc la ceea ce iubesc mai mult: familia și inovarea în domeniul meu."

Paza de coastă italiană precizat, luni, într-un comunicat: 

"În această dimineață, în jurul orei 5.00, în urma unei furtuni violente, un iaht de 56 de metri numit Bayesian, arborând pavilionul britanic, s-a scufundat lângă Porticello".

Ambarcațiunea avea un echipaj de 10 persoane și 12 pasageri, potrivit autorităților.

Potrivit scafandrilor participanți la operațiune, iahtul s-a scufundat la o adâncime de circa 50 de metri.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close