Antena 3 CNN Externe Un bărbat a supraviețuit după ce a fost înţepat de 240 de ori de un roi de viespi: „Durerea este încă îngrozitoare"

Un bărbat a supraviețuit după ce a fost înţepat de 240 de ori de un roi de viespi: „Durerea este încă îngrozitoare"

roi de viespi - getty
Bărbatul crede că roiul de viespi ar fi fost agitat de un agricultor din zonă. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    26 Aug 2024   •   20:25

Andrew Powell, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Regatul Unit, a fost la un pas de moarte după ce a fost înțepat de 240 de ori de un roi de viespi. Bărbatul se afla în curtea casei sale, iar atacul a avut loc în timp ce acesta le dădea de mâncare găinilor sale. Din fericire, a ajuns la spital la timp, şi aşa a reuşit să supraviețuiască acestei experienţe teribile, desprinsă parcă dintr-un film de groază. „Durerea este încă îngrozitoare", a spus el potrivit publicaţiilor People şi Sky News. 

Incidentul a avut loc duminica trecută în  Brecon, Wales, din Regatul Unit. Bărbatul de 57 de ani a spus pentru Sky News că se întorsese de la o plimbare cu bicicleta și în timp ce hrănea găinile  viespile „s-au năpustit asupra lui”.

„A fost ca o scenă dintr-un film. Stăteam la poarta din grădină când le-am văzut venind spre mine. Am spus: „Oh, Doamne" și am fugit...”, a povestit el subliniind că viespile au continuat să-l atace şi în timp ce încerca să intre în casă.

Soția sa de 54 de ani, Gina, a încercat să alunge viespile aruncându-le apă, dar fără succes.

„A fost înțepată și ea,” a spus Powell

„Gina, soția mea, arunca găleți de apă pe ele, încercând să le îndepărteze de pe mine", a mai completat bărbatul. 

„M-au urmărit şi în casă și m-au înțepat prin haine şi în duș. Baia era plină de ele.”

Bărbatul a ajuns de urgenţă la spital. Medicii au fost uimiţi de cazul său

Din fericire, în urma unui apel de ajutor bărbatul a fost dus la Spitalul Memorial de Război Brecon și mai târziu transferat la Spitalul Prințul Charles, acolo unde medicii, care inițial credeau că avea 160 de înțepături, au continuat să descopere și altele pe corpul său

Analizând acum cele întâmplate, bărbatul crede că totul a pornit de la un agricultor din zonă care ar fi agitat cuibul de viespi în timp ce lucra pământul.

„Durerea este încă îngrozitoare,” a declarat el pentru BBC Radio Wales Breakfast. „În fiecare zi găsesc mai multe înțepături. Sunt 50 pe o parte a fesierului pe care nu le-am observat pentru că eram atât de concentrat pe piept și spate. Am 20 pe partea din spate a capului, 20 pe gât și soția mea a numărat mai mult de 80 pe fiecare braț", a mai spus el. 

Încă sunt mii de viespi în zonă, a spus un tehnician de control 

Potrivit Verywell Health, simptomele comune ale înțepăturilor de viespe includ „mâncărime localizată, umflare și durere.”

„Dacă simptomele înțepăturilor de viespe sunt mai grave decât durerea, umflarea și roșeața localizată, este bine să ceri sfatul medical. Dacă experimentezi orice semne ale unei reacții alergice, nu aștepta să vezi dacă devine severă, ci caută îngrijire de urgență imediat,” recomandă organizația Verywell Health pe site-ul său.

Deși Powell este acum în afara oricărui pericol şi se recuperează acasă, el a spus pentru BBC Radio Wales Breakfast că nu a mai ieșit afară de la întoarcerea sa din spital, mai ales după ce un tehnician de control al dăunătorilor i-a spus că încă sunt „mii de viespi în zonă.”

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close