Antena 3 CNN Externe Un avion Fouga Magister s-a prăbuşit în mare în timpul unui spectacol aviatic din Franţa. Pilotul a murit

Un avion Fouga Magister s-a prăbuşit în mare în timpul unui spectacol aviatic din Franţa. Pilotul a murit

Avion Fouga Magister prabusit in Marea mediteran? - x
Incidentul a avut loc la spectacolul aerian Patrouille de France, care comemora 80 de ani de la Debarcările din Provence din 1944. Sursa foto: Captură video Platforma X - Maxime Govare
de Claudia Popovici    |    17 Aug 2024   •   00:33

Un pilot a murit, vineri, după ce avionul Fouga Magister pe care îl pilota în timpul unui spectacol aviatic la Lavandou, în sudul Franţei, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, au declarat autorităţile franceze, potrivit DailyMail.

Autoritățile franceze au confirmat că trupul său a fost găsit în această seară, după o căutare intensivă în largul coastei Le Lavandou, lângă Saint Tropez, în sud-estul Franței. Pilotul, al cărui nume nu a fost încă făcut public, se crede că pilota un avion Fouga Magister la spectacolul aerian Patrouille de France, care comemora 80 de ani de la Debarcările din Provence din 1944.

O serie de videoclipuri distribuite pe rețelele sociale arată avionul prăbușindu-se cu puțin timp înainte de ora 17:00, ora locală, în mare, în largul coastei Le Lavandou, lângă Saint Tropez, în sud-estul Franței. Avionul privat Fouga Magister poate fi văzut zburând cu viteză pe cer înainte de a se prăbuși în apă, evitând la limită mai multe bărci.

Salvatorii erau îngrijorați că pilotul ar fi fost blocat, deoarece acest tip de avion nu are scaun de ejecție. Accidentul are loc la doar două zile după ce două avioane militare franceze s-au ciocnit în estul Franţei, provocând moartea a doi militari.

Serviciile de urgență au ajuns rapid la fața locului, iar spectacolul a fost ulterior anulat, a confirmat autoritatea portuară locală.

×
Subiecte în articol: Franta
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close