Antena 3 CNN Externe Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu în estul Spaniei. Pilotul a murit

Un avion de vânătoare F-18 s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu în estul Spaniei. Pilotul a murit

avion de v?n?toare F-18
Pilotul Pablo Estrada, locotenent-colonelul Forțelor Aeriene Pablo Estrada, în vârstă de 59 de ani, a murit. Sursă foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Oct 2024   •   22:54

Un pilot al forțelor aeriene spaniole, în vârstă de 59 de ani, a murit vineri când avionul de vânătoare F18 pe care îl pilota s-a prăbușit în timpul unui exerciţiu în estul Spaniei, au declarat oficialii spanioli, potrivit Barron's

Accidentul aviatic mortal a avut loc astăzi jurul orei 12:30 (10:30 GMT) lângă Peralejos, în provincia Teruel. Aeronava participa la un exercițiu cu un alt avion de vânătoare F18 și zbura la altitudine joasă când a avut loc accidentul, potrivit ziarului local El Heraldo de Aragón. Ambele avioane decolaseră de la baza Torrejon de Ardoz, lângă Madrid, a adăugat sursa.

Pilotul Pablo Estrada, locotenent-colonelul Forțelor Aeriene Pablo Estrada, în vârstă de 59 de ani, a murit 

În urma impactului F-18, care zbura fără armament, a izbucnit un mic incendiu forestier, afectând o zonă de vegetație și stejar de câmpie. La stingerea incendiului au participat echipe ale Infoar și pompieri de la DPT.

Locuitorii din Peralejos au explicat că au văzut în jurul prânzului cum două avioane au trecut pe deasupra  lor, iar apoi au auzit explozia provocată de impactul unuia dintre ele cu un deal din zona Estrecho del Hornillo. Surse din localitate au indicat că este frecvent să vadă avioane militare zburând la altitudine joasă prin municipiu, un loc obișnuit pentru exercițiile de zbor ale Forțelor Aeriene.

„Cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor victimei”, a transmis Ministerul Apărării într-un mesaj separat pe X, însoțit de o fotografie a pilotului.

Delegatul Guvernului în Aragon, Fernando Beltrán, care a vizitat locul accidentului, a menționat, după ce a inspectat resturile, că acestea au fost împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 300 de metri lungime. Beltrán a fost însoțit de subdelegatul Guvernului din Teruel, Enrique Gómez, și de locotenent-colonelul Gărzii Civile, Silvia Gil, scrie publicația Heraldo ES

 Garda Civilă va menține sub supraveghere locul accidentului până când toate fragmentele avionului prăbușit vor fi îndepărtate. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close