Antena 3 CNN Externe Un avion american de vânătoare de tip F-18 s-a prăbuşit în largul coastelor statului Virginia

Un avion american de vânătoare de tip F-18 s-a prăbuşit în largul coastelor statului Virginia

Un avion american de vânătoare de tip F-18 s-a prăbuşit în largul coastelor statului Virginia
16 Ian 2014   •   11:29

Un avion de vânătoare de tip F-18 care aparţinea Marinei americane s-a prăbuşit miercuri în largul coastelor statului american Virginia (est), a anunţat US Navy, precizând că pilotul a reuşit să se catapulteze din aparat, informează MEDIAFAX.
   
Accidentul s-a produs în jurul orei locale 14.30 (21.30, ora României), la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de Oceana, o bază aeronavală americană, a precizat pentru AFP locotenentul Ryan Perry, un purtător de cuvânt al Marinei.
   
Pentru moment, cauzele accidentului sunt necunoscute.
   
La 6 aprilie 2012, nouă persoane, inclusiv unul dintre piloţi, au fost rănite în urma prăbuşirii avionului de vânătoare într-o zonă rezidenţială din Virginia.

Avionul s-a prăbuşit imediat după decolare, provocând importante pagube.

Potrivit Marinei, pilotul şi instructorul lui, calificat drept "experimentat", "au fost obligaţi să se catapulteze după ce avionul a suferit o problemă mecanică".
   
În 2011, un avion bombardier de vânătoare F-18 american s-a prăbuşit în apropierea unei baze aeronavale din California (sud-vestul Statelor Unite), provocând moartea celor doi piloţi.
   
F-18 este avionul folosit de marina americană, aflat în serviciu de la jumătatea anilor '80 şi fabricat în aproximativ 2.000 de exemplare.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close