Antena 3 CNN Externe Un avion a luat foc în Okinawa, după aterizare

Un avion a luat foc în Okinawa, după aterizare

Un avion a luat foc în Okinawa, după aterizare
20 Aug 2007   •   08:11

O aeronavă aparţinând companiei taiwaneze China Airlines a luat foc luni pe o pistă a aeroportului din oraşul NAHA, în insula Okinawa, din sudul arhipelagului nipon. La bord se aflau 165 de persoane, dintre care opt membri ai echipajului. Toţi pasagerii au părăsit avionul înainte de izbucnirea incendiului, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului Transporturilor nipon. Doi membri ai echipajului au fost transportaţi la spital.

Aparatul de tip Boeing 737 decolase din Taipei, cu destinaţia Naha. Un post de televiziune nipon a informat că unul dintre motoare a luat foc la scurt timp după aterizare. Un martor a declarat că s-au auzit patru explozii, imediat după ce pasagerii au ieşit din avion. Poliţia a exclus ipoteza unui atac terorist.

Un alt aparat Boeing 747 aparţinând companiei China Airlines s-a prăbuşit în urmă cu cinci ani, în timpul unei curse Taipei - Hong Kong. 225 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci. În anii ?90, cel puţin 450 de oameni au murit în accidente în care au fost implicate aeronave aparţinând China Airlines.  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close