Antena 3 CNN Externe Un an până la Jocurile Olimpice. Americanii le-ar putea boicota (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Un an până la Jocurile Olimpice. Americanii le-ar putea boicota (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Un an până la Jocurile Olimpice. Americanii le-ar putea boicota <font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
08 Aug 2007   •   12:57

Capitala chineză a marcat cu mare fast, un an până la startul al Olimpiadei de la Beijing din 2008. Peste un milion de chinezi se află la această oră în parcurile capitalei, pentru a asista la spectacolele grandioase şi focurile de artificii, organizate cu această ocazie. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jaques Rogge, a dat startul numărătorii inverse : 366 de zile rămase până la Jocurile Olimpice din 8 august 2008. Pe tot teritoriul Chinei s-au organizat peste 600 de spectacole.

Un proiect de rezoluţie prezentat în Camera reprezentanţilor a Statelor Unite vine să umbrească însă bucuria chinezilor. Americanii cer boicotarea Jocurilor Olimpice din 2008 de la Beijing, dacă regimul comunist nu încetează să încalce drepturile omului. Rezoluţia, susţinută de opt reprezentanţi republicani, cere de asemenea Beijing-ului "să nu mai susţină gravele încălcări ale drepturilor omului comise de guvernele din Sudan, Birmania şi Coreea de Nord".

Această rezoluţie va fi discutată la începutul lunii septembrie, când parlamentarii americani se vor întoarce din vacanţă. În textul rezoluţiei, Jocurile Olimpice de la Beijing sunt comparate cu cele organizate la Berlin, în 1936, sub regimul nazist.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor începe peste exact un an, pe 8 august 2008. Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional Jacques Rogge şi-a declarat îngrijorarea faţă de nivelul extrem de crescut al poluării în Beijing. Acesta a înaintat opţiunea de a amâna câteva dintre evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, din cauza poluării aerului. Câţiva dintre sportivi au anunţat deja că vor sosi la o dată cât mai apropiată de începere efectivă a jocurilor, pentru a evita probleme respiratorii.

UN AN PÂNĂ LA OLIMPIADA DE LA BEIJING

GALERIE FOTO Sursa: BBC.com

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close