Antena 3 CNN Externe Un american care pretinde jumătate din compania Facebook, dat dispărut

Un american care pretinde jumătate din compania Facebook, dat dispărut

paul.jpg
14 Mar 2015   •   22:02

Un american care pretinde jumătate din compania Facebook a dispărut fără urmă. Bărbatul care l-a dat în judecată pe fondatorul site-ului de socializare era în arest la domiciliu, fiind acuzat că a fabricat unele probe din acest proces. Soţia şi cei doi copii ai săi, de asemenea, sunt daţi dispăruţi. Poliţiştii din New York încearcă acum să-l găsească.

Paul Ceglia este de negăsit. Bărbatul de 41 de ani se afla în arest, la domiciliul său din statul New York. Poliţiştii spun că şi-a desprins brăţara de monitorizare pe care era obligat să o poarte şi a fugit. Soţia şi cei doi fii ai săi, de asemenea, nu au fost găsiţi. Chiar şi câinele familiei a dispărut.

Paul Ceglia l-a dat în judecată pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în 2010. El a pretins că, în 2003, Zuckerberg a semnat un contract, prin care se angaja să-i dea jumătate din veniturile viitorului site de socializare Facebook. La schimb, Ceglia i-ar fi oferit atunci fondatorului Facebook o mie de dolari. Zuckerberg a recunoscut că a încheiat acum 12 ani un contract cu Ceglia, dar nu pentru Facebook, ci pentru un alt proiect. La doi ani de la izbucnirea scandalului însă, în 2012, Ceglia a fost plasat în arest la domiciliu, pe motiv că a fabricat unele dovezi aduse în proces. Acum, avocatul lui s-a arătat complet surprins de dispariţie.

Procesul lui Ceglia, pentru fabricarea probelor, va începe în mai. El riscă 40 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: Facebook Mark Zuckerberg
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close