Antena 3 CNN Externe Ultimul bilanţ al atentatului din Minsk: 12 morţi şi peste 100 de răniţi

Ultimul bilanţ al atentatului din Minsk: 12 morţi şi peste 100 de răniţi

Ultimul bilanţ al atentatului din Minsk: 12 morţi şi peste 100 de răniţi
Foto: AFP/Mediafax
12 Apr 2011   •   09:30

12 oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în explozia produsă luni într-o staţie de metrou din Minsk, capitala republicii Belarus. Anchetatorii au confirmat că a fost vorba de un atentat. Preşedintele Lukaşenko nu exclude varianta ca atacul terorist să fi fost pus la cale în străinătate.

Explozia s-a produs la ora 17.55 în staţia Oktyabrskaya, la doar 100 de metri de Palatul Prezidenţial din Minsk. Era o oră de vârf, pentru că oamenii tocmai ieşiseră de la serviciu.

Răniţii au primit îngrijiri direct pe asfalt, lângă staţia de metrou. Echipele de salvare au găsit peronul devastat de suflul exploziei. "Era enorm de mult sânge. Pe jos erau numai stropi şi bălţi... am văzut şi bucăţi de carne, nu ştiu de unde proveneau" povesteşte un martor.

Preşedintele Lukashenko s-a deplasat la locul tragediei, pentru a depune flori în memoria victimelor.Situaţia este extrem de tensionată în Belarus de când preşedintele Alexandru Lukaşenko, aflat la putere de 16 ani, a câştigat un nou mandat, în decembrie.

În 2008, o bombă artizanală a rănit 50 de oameni la un concert organizat în centrul Capitalei Minsk.

 


×
Subiecte în articol: atentat Minsk Belarus morti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close