Antena 3 CNN Externe "Mamă, sunt în flăcări. Nu contează, am fost foarte fericită": Ultimul apel al unei tinere care a murit într-un incendiu din Paris

"Mamă, sunt în flăcări. Nu contează, am fost foarte fericită": Ultimul apel al unei tinere care a murit într-un incendiu din Paris

Ultimele cuvinte spuse de Adèle Gorgatchev, fata care a murit în incendiul de pe strada Erlanger din Paris.

adele gorgatchev
"Mamă, sunt în flăcări”: ultimele momente de groază ale unei tinere care a murit într-un incendiu din Paris Sursa foto: Facebook/ Boris Grebille
de Ştefan Petrică    |    17 Feb 2023   •   09:10

Incendiul a izbucnit pe 5 februarie 2019, într-un bloc din strada Erlanger, arondismentul 16 din Paris.

Caua acestuia a fost disputa între doi vecini, dintre care unul cu probleme psihice. În urma incendiului au fost 10 morți și 90 de răniți.

O tânără prinsă în flăcări a vrut să-i spună mamei sale în ultimele clipe de viață tot ce nu a apucat până atunci.

La patru ani după tragedie a început procesul în care un pompier este martor. El și-a amintit de fata de la etajul 8, blocată de flăcări pe balcon, care stătea și-a petrecut ultimele 50 de minute din viață la telefon, cu mama sa, în timp ce îi aștepta pe salvatori.

Citeşte şi: ”Am fiori pe șira spinării când vă văd atât de aprinsă în subiect” | Scrisoarea anonimă pentru o profesoară din Timișoara

A vrut să-i spună că o iubește și că a fost fericită, știind că nu mai poate fi salvată, iar gândul și vocea celei mai dragi ființe i-a făcut sfârșitul mai ușor.

Adèle Gorgatchev avea 32 de ani.

"La final, mi-a spus că este în flăcări. Mi-a spus că am fost o mamă minunată și am știut că este finalul”, a povestit mama tinerei"

Pompierul care a fost martor, a povestit în fața magistraților ultimele minute din viața fetei, în timp ce încerca să ajungă la ea să o salveze.

Aflată pe balcon și la telefon cu mama sa, Adèle Gorgatchev i-a povestit că flăcările sunt pe punctul să ajungă în apartamentul său. "Explodează toate ferestrele”, spunea tânăra aflată la etajul 8, potrivit Yahoo News.

"Îmi pare rău pentru tine mamă, pentru mine s-a terminat, nu contează mama, am fost foarte fericită. Nu contează mama, am trăit ceea ce mi-am dorit să trăiesc...” Conștientă că a sosit ultima ei zi, tânăra nu mai știe ce să facă. „Mama, trebuie să vină să mă ia acum că o să mor, mami, sunt în flăcări, sunt în flăcări", au fost ultimele cuvinte ale tinerei.

×
Subiecte în articol: paris incendiu Adèle Gorgatchev a murit
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close