Antena 3 CNN Externe Ultima zi a vizitei Suveranului Pontif în Austria

Ultima zi a vizitei Suveranului Pontif în Austria

Ultima zi a vizitei Suveranului Pontif în Austria
09 Sep 2007   •   17:35

Câteva mii de oameni s-au adunat în centrul Vienei pentru a-l vedea pe papa Benedict al XVI-lea, care a participat la o slujbă la catedrala Sfântul Ştefan. Este ultima zi a vizitei Suveranului Pontif în Austria. El va pleca spre Vatican în această seară după o întrevedere cu preşedintele Austriei. Ultima zi a Papei Benedict, în Austria a început tot cu o vreme capricioasă. Ploaia şi frigul nu i-a împiedicat, însă, pe credincioşi să vină în faţa catedralei Sfântul Ştefan din Viena. În jur de 40.000 de oameni au stat în ploaie pentru a vedea pe două ecrane imense slujba religioasă la care a participat şi Papa Benedict.

La finalul slujbei, Suveranul Pontif a plecat într-o scurtă excursie la o biserică situată în împrejurimile capitalei austriece. Duminică după-amiază el s-a întâlnit cu preşedintele Fisher, după care s-a întors la Vatican.

Vizita papei a fost umbrită atât de vremea ploioasă cât şi de un grup de oameni care au protestat cu pancarte faţă de vizita Suvernalui Pontif chiar în apropierea catedralei Sfântul Ştefan. Manifestanţii au cerut reforme noi în cadrul bisericii catolice. Cu toate acestea vizita Papei în Austria poate fi considerată un succes. Numai sâmbătă, peste 30.000 de pelerini, din mai multe ţări au asistat la o slujbă în aer liber, celebrată de Papa Benedict al XVI-lea. Mulţimea a înfruntat ploaia, vântul şi gerul pentru a asculta cuvintele Papei.

?Europa a devenit săracă în copii. Dorim totul pentru noi şi avem prea puţină încredere în viitor. Dar lumea nu va avea nici un viitor dacă puterea sufletelor omeneşti şi raţiunea, luminată de suflet, se vor stinge, deoarece chipul lui Dumnezeu nu va mai străluci asupra Pământului. Unde este Dumnezeu, acolo este şi viitorul?, le-a transmis Papa Benedict credincioşilor austrieci.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close