Antena 3 CNN Externe UE vrea să trimită o misiune la Kiev

UE vrea să trimită o misiune la Kiev

UE vrea să trimită o misiune la Kiev
12 Apr 2007   •   11:21

Uniunea Europeană va cere permisiunea Ucraine pentru a trimite o misiune la Kiev. Europarlamentarul român Adrian Severin a propus legislativului U.E. să organizeze audieri legate de criza politică din Ucraina. La acestea ar urma să participe reprezentanţi din ambele tabere implicate. Oficialii europeni sunt interesaţi să adume cât mai multe informaţii despre evenimentele din Ucraina, faţă de care Europa nu poate rămâne neutră.

În acest timp, la Kiev, preşedintele Viktor Iuşcenko a propus trei soluţii pentru obţinerea unui compromis în criza politică. Prima soluţie se referă la recunoaşterea faptului că alianţa parlamentară a fost creată în mod neconstituţional. Cea de-a doua cere decizii care să rezolve astfel de situaţii pe viitor, iar a treia se referă la implementarea acestor decizii.

Potrivit preşedintelui Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Vitali Gaiduk, Iuscenko ar putea schimba data alegerilor, în cazul în care va fi obţinut un acord. Secretariatul prezidenţial a respins până în prezent informaţiile potrivit cărora Iuşcenko ar pregăti un decret care prevede amânarea alegerilor parlamentare anticipate, de la data de 27 mai în octombrie.

UPDATE: Premierul ucrainean Viktor Ianukovici s-a declarat pregătit să accepte alegerile anticipate, indiferent care va fi decizia Curţii Constituţionale, dacă va obţine un "acord" cu celelalte partide, lăsând de înţeles că ar putea interveni un compromis.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close