Antena 3 CNN Externe UE va parafa Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Bosnia

UE va parafa Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Bosnia

UE va parafa Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Bosnia
03 Dec 2007   •   21:40

Uniunea Europeană va parafa marţi Acordul de Stabilizare şi Asociere cu Bosnia după confirmarea acordului liderilor bosniaci privind reforma poliţiei, cerută de Bruxelles. "Am decis parafarea, mâine (marţi-n.r.), cu Bosnia-Herţegovina, a Acordului de Stabilizare şi Asociere (ASA), primul pas pe care îl poate face un stat care doreşte integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat, la Sarajevo, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn.

"Parafarea" ASA este o etapă tehnică ce presupune că cele două părţi aprobă conţinutul textului, dar nu îl şi semnează. "Sunt foarte mulţumit că nu am venit degeaba (în Bosnia). Liderii ţării m-au convins de angajamentul lor privind finalizarea lucrărilor referitoare la reforma poliţiei", a spus Rehn.

Reforma care vizează unificarea forţelor de poliţie, divizate între cele două entităţi care formează Bosnia, este o condiţie majoră pentru aderarea Bosniei la Uniunea Europeană.

Vizita lui Rehn survine după ce, vineri, Parlamentul bosniac a adoptat măsurile cerute de comunitatea internaţională care vizează ameliorarea funcţionării sale, şi care au deschis calea pentru o soluţionare a crizei politice din această ţară.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close