Antena 3 CNN Externe UE va crea o bază de date cu toate posturile TV

UE va crea o bază de date cu toate posturile TV

UE va crea o bază de date cu toate posturile TV
13 Apr 2007   •   19:54

Direcţia Generală de Comunicaţii din cadrul Comisiei Europene a cerut Observatorului European pentru Audiovizual să creeze o bază de date cu toate companiile şi posturile de televiziune de pe teritoriul Uniunii Europene. Baza de date va fi realizată iniţial pe o perioadă de cinci ani (2007 - 2011). Principalele obiective ale creării acestei baze de date sunt o cunoaştere mai bună a pieţei audiovizuale şi o mai mare transparenţă.

Aceasta va fi cea mai mare colecţie de informaţii realizată vreodată în ceea ce priveşte sectorul de televiziune din Europa. Singura de acest fel, această bază de date va permite Observatorului Audiovizual European să furnizeze industriei de televiziune, instituţiilor cu putere de decizie şi publicului, toate informaţiile de care acestea vor avea nevoie, în ceea ce priveşte dezvoltările care afectează piaţa europeană de televiziune, informează Mediafax.

Baza de date va consta într-un sondaj complet efectuat pe 4.500 de posturi de televiziune pan-europene, naţionale, regionale sau locale, care emit pe teritoriul Uniunii Europene sau al ţărilor candidate la aderare, Croaţia şi Turcia.

Scopul este acela de a colecta trei tipuri de informaţii pentru fiecare dintre aceste posturi. În primul rând, informaţii cheie despre posturile în sine, care vor include detalii tehnice de emisie, structura managerială şi linkuri către site-uri relevante. A doua parte a bazei de date va consta în informaţii despre audienţele diferitelor posturi, iar a treia parte va conţine informaţii despre situaţia financiară a companiilor TV.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close