Antena 3 CNN Externe UE trebuie să-şi reducă emisiile de CO2

UE trebuie să-şi reducă emisiile de CO2

UE trebuie să-şi reducă emisiile de CO2
11 Apr 2007   •   21:35

Europa trebuie să înfrunte schimbările climatice şi să-şi reducă emisiile de CO2, au susţinut miercuri opt preşedinţi din ţări membre ale Uniunii Europene reuniţi la Riga. 'Trebuie să găsim un echilibru între dezvoltarea economică a lumii şi sănătatea planetei', a declarat presei preşedintele Letoniei, dna Vaira Vike-Freiberga, la sfârşitul reuniunii cu omologii săi din Austria, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Polonia şi Portugalia. Cei opt şefi de stat au convenit asupra necesităţii de a fixa noi obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

'Este un obiectiv comun de mare importanţă', a declarat preşedintele Austriei, Heinz Fischer. 'Este vorba de răspunderea noastră faţă de generaţiile viitoare', a subliniat şeful statului austriac. În martie, UE şi-a asumat o serie de obiective pentru a lupta împotriva încălzirii climei, pledând pentru energiile regenerabile. Cele 27 de ţări membre ale UE s-au angajat să 'reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 20% până în 2020 în raport cu 1990', în timp ce protocolul de la Kyoto semnat în 1990 şi intrat în vigoare în 2005 prevede o reducere a emisiilor de CO2 cu 8% până în 2012.

'Obiectivele fixate de protocolul de la Kyoto sunt greu de atins, dar Europa s-a situat ea însăşi în fruntea luptei împotriva încălzirii climei', a spus la rândul său şeful statului finlandez, dna Tarja Halonen.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close