Antena 3 CNN Externe UE. Tinerii români - cei mai puţin activi public

UE. Tinerii români - cei mai puţin activi public

UE. Tinerii români - cei mai puţin activi public
02 Iun 2007   •   16:28

Tinerii români şi bulgari sunt printre cei mai puţin implicaţi în viaţa publică şi politică din Uniunea Europeană, dar şi printre cei mai dependenţi financiar de ajutorul familiei, indică ultimul Eurobarometru publicat vineri de Comisia Europeană.

Numai 7% dintre tinerii români şi 8% dintre cei bulgari sunt implicaţi în activităţi de voluntariat, relevă ancheta realizată în cele 27 de state membre ale Uniunii, pe categoria de vârstă 15-30 de ani.

Întrebaţi ce înseamnă Uniunea Europeană pentru ei, 90% dintre tinerii intervievaţi au răspuns că aceasta reprezintă libertatea de a călători, studia şi munci oriunde în Uniune. Aproape trei sferturi apreciază, de asemenea, că UE este o cale de a proteja drepturile cetăţenilor, şi o modalitate de a îmbunătăţi situaţia economică a statelor membre. Mai mult de jumătate - 56% sunt de părere că UE este echivalentul unui guvern european.

În ce priveşte aspectele negative ale UE, 40% au menţionat excesul de birocraţie şi o oarecare risipă de timp şi bani, în timp ce o treime văd în existenţa Uniunii o ameninţare pentru identitatea şi diversitatea culturale.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close