![un barbat care a incercat sa otraveasca mai multi soldati rusi a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare un barbat care a incercat sa otraveasca mai multi soldati rusi a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/12/18/un-barbat-care-a-incercat-sa-otraveasca-mai-multi-soldati-rusi-a-fost-condamnat-la-20-de-ani-de-inchisoare-941867.webp)
Acest lucru însă se va face în două etape. Mai exact, România şi Bulgaria vor fi primite, în martie 2012, doar cu spaţiul aerian şi cel maritim, urmând ca în iulie să fie acceptate şi cu graniţele terestre.
Nu este însă pentru prima dată când la nivel european se recurge la o astfel de soluţie de compromis, pentru a primi un stat în grupul ţărilor membre Schengen. Numai că în cazul acelor state, Consiliul European a optat mai întâi pentru aderarea cu spaţiul terestru şi, ulterior, cu cel maritim şi aerian.
Decizia de duminică a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vine după o serie de momente tensionate pentru autorităţile de la Bucureşti şi Sofia pe tema Schengen.
Şi asta deoarece, la ultimul Consiliu European al miniştrilor de Interne, celor două state li s-a reproşat lipsa reformelor pe parte politică şi pe parte de justiţie, corelându-se astfel forţat aderarea la Schengen de eforturile făcute în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.