Acest acord neoficial ar putea conduce la o limită superioară care ar putea fi aprobată la începutul lunii iunie, urmând să intre în vigoare la sfârşitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie. Industria telefoniei mobile se opune proiectului Parlamentului European care intenţionează să impună o limită de 0,40 euro (0,54 dolari) pe minut pentru un telefon dat peste graniţă în UE şi 0,15 euro (0,20 dolari) pe minut pentru un telefon primit de peste graniţă, în cadrul UE.
În cazul în care legislaţia UE va fi aprobată, veniturile anuale din retail provenite din sectorul roaming s-ar reduce cu peste jumătate, de la cinci miliarde euro, la 2,4 miliarde euro, a declarat preşedintele pe partea de reglementare a GSM Association, Aoife Sexton.
UE intenţionează să reducă tarifele la roaming cu 70 de procente. Sexton a sugerat că dacă totuşi reducerea forţată a tarifelor de roaming este considerată inevitabilă, limita să nu fie aşa de jos, ci să fie stabilită la 0,65 euro (0,88 dolari) pe minut la apelare şi 0,35 euro (0,48 dolari) la primire, pe minut.
Rompres