Antena 3 CNN Externe UE recomandă bărbaţilor să stea mai mult la cratiţă

UE recomandă bărbaţilor să stea mai mult la cratiţă

UE recomandă bărbaţilor să stea mai mult la cratiţă
20 Iul 2007   •   10:20

În timp ce pentru femei casa reprezintă un loc de muncă neplătit, pentru bărbaţi, ea este un loc de relaxare, pregătire şi învăţare. Comisarul european pentru muncă Vladimir Spidla i-a îndemnat pe bărbaţi să preia mai multe din sarcinile gospodăreşti. Nu din politeţe neapărat, ci pentru a reduce diferenţa de plată dintre sexe. Comisia Europeană a arătat într-un raport că femeile din cele 27 de ţări UE câştigă cu 15% mai puţin decât bărbaţii, după salariul brut pe oră, faţă de o diferenţă de 17% în 1995.

Bărbaţii, indiferent dacă lucrează cu normă întreagă sau redusă, contribuie cu şapte ore de muncă neplătită în gospodărie. Femeile, pe de altă parte, contribuie cu 35 de ore pe săptămână în cazul în care au o slujbă part-time şi cu 24 de ore dacă lucrează cu normă întreagă. Spidla a adăugat că acest lucru face imposibil ca femeile să dedice la fel de mult timp ca bărbaţii carierei lor.

Sociologul Vladimir Spidla a adăugat că pentru 83% din femeile românce casa este un loc de muncă. Mai mult decât atât, ani la rând, femeile din România au fost discriminate prin bugetul de stat.

Citiţi articolul complet în Adevărul

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close