Antena 3 CNN Externe UE ne-a suspendat 3 programe de finanţare

UE ne-a suspendat 3 programe de finanţare

UE ne-a suspendat 3 programe de finanţare
27 Mar 2007   •   22:04

Trei din cele şapte programe operaţionale trimise de România la Comisia Europeană pentru accesarea de fonduri structurale şi de coeziune au fost suspendate pentru moment, a arătat marţi, într-un seminar dedicat fondurilor europene, Giorgio Ficarelli, consilier la Reprezentanţa Comisiei Europene. Potrivit acestuia, cele trei programe vizau transporturile, creşterea competitivităţii economice şi dezvoltarea regională.

Autorităţile de la Bucureşti au trimis la începutul acestui an la Comisia Europeană şapte programe operaţionale, pe care Comisia urma să le analizeze într-un interval de circa patru luni. ?Pentru cele trei programe suspendate, aceste perioade vor fi mai lungi de patru luni?, a explicat Ficarelli. El este de părere că, ?în cel mai fericit caz, primele programe operaţionale vor putea fi aprobate la începutul verii?. Totuşi Ficarelli a menţionat faptul că există ţări care nu au depus programele.

Cele mai mari şanse de a fi aprobate sunt, în opinia oficialului UE, programele de finanţare pe mediu şi resurse umane. Ficarelli a explicat că CE doreşte să vadă dacă România are organisme de control puternice, în rândul Ministerului de Finanţe, Curţii de Conturi. Reprezentantul UE este de părere că, în 2007, România va absorbi doar 20 la sută din fondurile comunitare, dată fiind această întârziere în aprobarea proiectelor, dar şi din cauza faptului că legislaţia comunitară este destul de nouă pentru România, iar autorităţile române nu sunt obişnuite cu ea.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close