Antena 3 CNN Externe Ue. Lista parlamentarilor bulgari - 23 mai

Ue. Lista parlamentarilor bulgari - 23 mai

Ue. Lista parlamentarilor bulgari - 23 mai
20 Mai 2007   •   13:03

Rezultatul alegerilor europene din Bulgaria va fi făcut public pe 23 mai, iar pe 25 mai va fi publicată lista oficială a celor 18 deputaţi europeni. Timp de doi ani, aceştia îşi vor reprezenta ţara în Parlamentul de la Strassbourg. Duminică, 20 mai 2007, la doar cinci luni de la aderarea la UE, în Bulgaria au loc primele alegeri europene. 18 deputaţi europeni vor fi aleşi pentru a reprezenta această ţară în Parlamentul European timp de doi ani, până la următoarele alegeri generale, care se vor organiza în 2009 în toate statele membre. Noii deputaţi bulgari vor fi primiţi la Parlamentul European în cadrul primei sesiuni de după alegeri, în iunie.

Preşedintele Parlamentului european, Hans-Gert Pöttering a declarat că alegerile sunt în centrul democraţiei şi a făcut un apel la toţi bulgarii să ia parte la acest vot important. Parlamentul European cuprinde 785 de reprezentanţi. În general, la aderare 18 bulgari şi 25 români au fost desemnaţi de parlamentele lor naţionale ca deputaţi europeni ?temporari".

Tratatele de aderare ale celor două ţări la UE stipulează că Bulgaria şi România trebuie să organizeze alegeri europene înainte de sfârşitul anului 2007. Ziua de 20 mai 2007 este o dată importantă pentru popor, mandatul deputaţilor europeni este de cinci ani, iar ultimele alegeri au avut loc în 2004. Legitimat prin vot universal direct, Parlamentul European si-a sporit continuu influenţa şi puterea la nivelul Uniunii Europene. În prezent acesta adoptă legislaţia şi bugetul Uniunii alături de Consiliul Uniunii Europene, exercită un control politic asupra ansamblului instituţiilor acesteia şi are dreptul de a cenzura Comisia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close