Antena 3 CNN Externe UE facilitează vizele pentru 4 state balcanice

UE facilitează vizele pentru 4 state balcanice

UE facilitează vizele pentru 4 state balcanice
13 Apr 2007   •   08:06

Uniunea Europeană va încheia acorduri pentru facilitarea vizelor cu Albania, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Macedonia. Până la sfârşitul anului vizele vor fi gratuite pentru studenţi, o serie de oameni de afaceri şi jurnalişti. "Încheierea negocierilor privind aceste acorduri va avea beneficii directe pentru cetăţeni", a precizat comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, într-un comunicat.

Prin acesta acord Uniunea Europeană intenţionează să arate statelor din vestul Balcanilor că ar putea beneficia de o cooperare mai strânsă. Preţul vizei pentru toţi cetăţenii acestor ţări se va menţine la 35 de euro, deşi Uniunea Europeană a ridicat la 60 de euro această sumă pentru majoritatea statelor membre.

Cele 4 state şi-au luat angajamentul de a prelua cetăţenii care trăiesc ilegal în statele membre UE, precum şi imigranţii ilegali din alte state dacă acestora li s-au acordat vize sau permis de rezidenţă. Şi cetăţenii Serbiei ar putea beneficia de alte condiţii pentru obţinerea vizelor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close