Antena 3 CNN Externe UE e îngrijorată de telenovela Băsescu-Tăriceanu

UE e îngrijorată de telenovela Băsescu-Tăriceanu

UE e îngrijorată de telenovela Băsescu-Tăriceanu
26 Mar 2007   •   19:11

Criza politică de la Bucureşti este în continuare dezbătută în presa internaţională. Agenţia Associated Press caracterizează situaţia de la Bucureşti drept ?o telenovelă politică?. Jurnaliştii avertizează că actuala criză ar putea avea consecinţe serioase pentru România, în calitatea sa de proaspăt membru UE. Jurnaliştii notează că disputele şi acuzaţiile pot părea simple copilării, însă Uniunea Europeană este preocupată serios de ce se întâmplă la Bucureşti.

În cursul unei apariţii televizate a premierului României, de luna trecută - notează Associated Press - un telespectator iritat a sunat pentru a-i cere şefului Guvernului să nu ?mai mintă în public?. Telespectatorul furios era nimeni altul decât ... preşedintele ţării, Traian Băsescu. Acesta a continuat să-l insulte pe primul ministru inclusiv pentru că poată papion, notează jurnaliştii. Izbucnirea l-a determinat pe Tăriceanu să contraatace. Associated Press afirmă, în articolul citat de pagina franceză a International Herald Tribune, că: ?Deşi pare o copilărie, consecinţele acestei telenovele politice au început să devină serioase şi chiar să ameninţe funcţionarea de zi cu zi a guvernului?.

Agenţia notează că România nu mai are ministru de Externe, după ce Băsescu a blocat numirea persoanei nominalizate de Tăriceanu pentru această funcţie, pe motiv că nu are suficientă experienţă. În plus, de luni bune, se mai afirmă în articolul preluat de International Herald Tribune, România nu are ambasadori în capitale-cheie, inclusiv Washington şi Londra, din cauza disputei între Băsescu şi Tăriceanu. Tăriceanu a angajat consultanţi străini, şi a declanşat campanii de relaţii publice, pentru a câştiga opinia publică de partea sa. Agenţia notează că telenovela politică a îndepărtat mulţi oameni de politică, în vreme ce diplomaţii străini se tem că învrăjbirea va dăuna eforturilor României de modernizare.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close