Antena 3 CNN Externe UE creşte preţul camerelor foto digitale

UE creşte preţul camerelor foto digitale

UE creşte preţul camerelor foto digitale
17 Iul 2007   •   13:44

 Preţul unor camere foto digitale importate în UE ar putea creşte, în condiţiile în care experţii europeni au decis reclasificarea aparatelor cu funcţii video avansate în categoria camere video supuse taxelor vamale. În prezent, camerele foto digitale nu sunt impozitate la intrarea în cele 27 de state UE, dar blocul comunitar aplică taxe de cel puţin 4,9% la importul aparatelor de înregistrare video.

Asociaţia producătorilor de profil, printre ai cărei membri se numără companiile japoneze Nikon, Canon şi Sony, şi-a exprimat deja îngrijorarea privind posibilitatea adoptării unei astfel de măsuri de către Bruxelles. În 2006, exporturile japoneze de camere foto digitale în Europa au totalizat 5,1 miliarde de dolari.

Decizia de a taxa importul de camere foto digitale cu funcţii avansate nu va afecta, probabil, utilizatorii obişnuiţi, întrucât taxa vamală se referă la modelele mai scumpe, cu o capacitate foarte bună de înregistrare video, potrivit Mediafax.

Un aparat clasificat drept cameră foto nu trebuie să înregistreze 30 de minute de secvenţă video neîntreruptă, la o rezoluţie de cel puţin 800x600 de pixeli sau la calitatea de 23 cadre pe secundă.

Comisia Europeană va adopta oficial decizia în următoarele două sau trei luni. Unele camere video care nu se încadrează în specificaţiile menţionate ar putea fi importate în UE fără taxe vamale pe viitor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close