Antena 3 CNN Externe UE cere Rusiei să nu mai ameninţe Estonia

UE cere Rusiei să nu mai ameninţe Estonia

UE cere Rusiei să nu mai ameninţe Estonia
10 Mai 2007   •   08:42

Uniunea Europeană a cerut Rusiei, miercuri, să îşi atenueze criticile la adresa Estoniei, membru al blocului comunitar, în contextul mutării unui monument sovietic din centrul Tallinnului. Estonia a mutat luna trecută, din centrul capitalei, monumentul dedicat Armatei Roşii, măsură care a generat furia Kremlinului şi a condus la declanşarea unor violenţe de către etnicii ruşi din capitala estonă.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat că Guvernul rus trebuie să recunoască faptul că micul stat baltic nu constituie o ameninţare, informează Mediafax. "Suntem solidari cu această ţară, care nu poate reprezenta o ameninţare pentru o mare putere ca Rusia", a afirmat el, în timpul unui eveniment organizat la Ministerul de Externe al Germaniei, stat care deţine preşedinţia Uniunii.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a apreciat că Moscova nu ar trebui să intervină în problemele interne ale Estoniei, adăugând că apelurile lansate din Rusia pentru demisia Guvernului eston trebuie să înceteze.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close