Antena 3 CNN Externe UE avertizează Italia că nu va tolera abuzuri împotriva românilor

UE avertizează Italia că nu va tolera abuzuri împotriva românilor

UE avertizează Italia că nu va tolera abuzuri împotriva românilor
06 Noi 2007   •   20:42

Comisia Europeană avertizează Italia că nu va tolera eventuale abuzuri împotriva românilor. Avertismentul a fost transmis de purtătorul de cuvânt al Comisiei şi este un răspuns, deocamdată de principiu, la sesizarea făcută de România în legătură cu decretul privind expulzările de urgenţă, emis de guvernul de la Roma. Între timp, autorităţile din oraşele italiene Milano şi Verona au demolat numeroase barăci improvizate de rromi de origine română, relatează presa italiană. Iar românii care muncesc în Italia au ajuns să se teamă pentru siguranţa lor.

Şi Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi a denunţat climatul de intoleranţă şi xenofobie din Italia. Într-un comunicat, Organizaţia a susţinut că represaliile împotriva românilor evidenţiază starea de tensiune care a fost alimentată de-a lungul anilor de demagogiile unor politicieni italieni.

Imigranţii români din Italia se tem pentru siguranţa lor
După criza izbucnită în Italia, în urma faptei lui Nicolae Romulus Mailat, imigranţilor români le este din ce în ce mai greu. Au parte de jigniri şi de atitudini dispreţuitoare din partea italienilor. Unii dintre ei se gândesc să părăsească Italia. Imigranţii români fac apel la autorităţi să intervină pentru ca lucrurile să nu devină şi mai periculoase.

În campania de imagine pentru românii s-a implicat şi Ramona Bădescu, artistă apreciată în Italia. 600.000 de români muncesc legal în Italia. Sunt oameni care contribuie din plin la susţinerea a două economii. Anul trecut, ei au adus la bugetul italian 11,3 miliarde de euro. Aceeaşi oameni au trimis bani şi în România. Au contribuit la economia românească, numai anul trecut, cu 777 de milioane de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close