Nu sunt bani pentru îmbunătăţirea turismului, dar vom avea un brand. Elena Udrea se pregăteşte să cheltuiască 75 de milioane de euro pentru o altă campanie de promovare a României. Un brand prin care vrea să atragă mai mulţi turişti în ţară.
Aşa a promovat Elena Udrea anul trecut turismul românesc. O campanie care a costat 1 milion şi jumătate de euro. Rezultatele s-au văzut la puţin timp în sondaje. Jumătate dintre români nici măcar nu au auzit de campanie. Iar ministrul turismului nu s-a mulţumit doar cu un clip şi a cerut şi un imn al României care a costat 10.000 de euro.
Imnul turistic a fost ascultat mai puţin de 40% dintre români. Însă Elena Udrea nu vrea să se dea bătută. Va cheltui 75 de milioane de euro ca să creeze un brand turistic pentru ţara noastră timp de trei ani.
Numai că nici măcar ea nu mai crede în puterea de a aduce turişti în ţară.
În urma articolului, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au cerut un drept la replică. Publicăm integral textul remis de MDRT:
"Direcţia de Comunicare
21 mai 2010
Către: Antena 3
Ştirea difuzată în cursul zilei de astăzi pe postul Antena 3 şi postată pe site-ul www.antena3.ro sub titlul "Udrea plăteşte 75 de milioane de euro pe o nouă campanie de promovare a României? conţine informaţii incomplete şi eronate. Pentru corecta informare a telespectatorilor dvs., vă transmitem spre difuzare următoarea:
CERERE DE DREPT LA REPLICĂ
Afirmaţia dumneavoastră, conform căreia?Udrea plăteşte 75 de milioane de euro pe o nouă campanie de promovare a României?, dezinformează opinia publică. În realitate, finanţarea brandului naţional de turism nu o face nici Elena Udrea, nici ministerul pe care îl conduce, ci se face din bani europeni, alocaţi strict cu această destinaţie.
În ceea ce priveşte informaţia conform căreia cele 75 de milioane de euro vor fi cheltuiţi ?ca sa creeze un brand turistic pentru tara noastra timp de trei ani?, este din nou vorba de o eroare: respectivele fonduri europene vor fi accesate de minister pentru promovarea României sub însemnele noului brand turistic, şi nu pentru crearea lui. Pentru crearea brandului fondurile alocate de Uniunea Europeană au fost de 2 miliane de euro, şi nu de 75 de milioane.
Referitor la aprecierile despre campania ?Land of choice? de anul trecut, menţionăm că e vorba de o campanie externă de promovare, care a avut ca obiectiv creşterea notorietăţii României ca destinaţie turistică pe plan extern şi nu în rândul românilor.
O altă informaţie incompletă pe care aţi prezentat-o este cea referitoare la imnul turistic al României, publicând date despre costul acestuia, fără, a preciza că nu a fost plătit din bani publici.
Biroul de presă"Antena 3