"Am vizitat cu toţii parcuri naţionale şi arii protejate şi am constatat că principala problemă este dată de comportamentul celor care au activităţi economice în zonă, dar în special al turiştilor care nu cunosc importanţa mediului înconjurător şi a poluării de care ne lovim în aceste zone.
Trebuie să sprijinim autorităţile locale pentru combaterea poluării, iar prin lege să se impuna acest lucru. Ne vom baza pe acte normative care să-i oblige pe cei cu activităţi economie în domeniu să se comporte ca atare, astfel încât, pe viitor, să ne bucurăm cu toţii de bogăţiile naturale fără să ne lovim de problemele cu care ne confruntăm azi, cu poluarea", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea, in deschiderea undei conferinţe despre "Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului în România", transmite Newsin.
In opinia ministrului, această strategie ar fi trebuit să fie elaborată încă din 2005, iar acum se propune ca termen de finalizare sfârşitul acestui an.
"Am spus că am rămas în urmă cu urbanizarea zonelor de turism, însă acest lucru ne aduce acum în situaţia fericită de a avea turişti care să-şi dorească să petreacă vacanţa în România", a mai spus ministrul Turismului.
Elena Udrea a spus că ecoturismul şi turismul balnear reprezintă bazele dezvoltării durabile a turismului românesc.
Aceasta mai arăta că, până în prezent, s-au vândut tichete de vacanţă în valoare de două milioane de euro, majoritatea fiind acordate de firme din domeniul privat.
Ministrul a mai precizat că, pentru realizarea brandului turistic al României, se vor utiliza fonduri europene cu finanţare până în anul 2013. "Suma totală este de 75 milioane de euro, dintre care 2 milioane sunt pentru crearea brandului turistic al României, iar 73 sunt pentru promovarea turistică".
În plus, Romania se va înscrie anului viitor în cadrul proiectului "Drumul Mătăsii", iar Bucureştiul va deveni Capitala Turismului.
Antena3.ro