Antena 3 CNN Externe Ucrainenii vor vota la referendum dacă vor să adere la NATO

Ucrainenii vor vota la referendum dacă vor să adere la NATO

Ucrainenii vor vota la referendum dacă vor să adere la NATO
17 Iun 2008   •   10:01

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a declarat jurnaliştilor la finalul unei întâlniri cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, că Ucraina va adera la alianţa nord-atlantică după un referendum naţional. ?Vreau să subliniez încă o dată că aderarea Ucrainei la NATO va fi decisă printr-un referendum organizat în toată ţara?, a spus ea, adăugând că a apreciat drept contraproductivă organizarea referendumului înainte ca Ucraina să fie inclusă în Planul de Acţiuni în vederea aderării la NATO.

Sondajele de opinie realizate în luna aprilie au arătat că mai mult de jumătate din populaţia Ucrainei se opune aderării ţării la NATO, în timp mai puţin de o treime susţin iniţiativa, informează Kommersant, în ediţia electronică. Integrarea în NATO este un ţel strategic pentru Ucraina, care nu a fost inclusă în Planul de Acţiuni la summit-ul de la Bucureşti, din aprilie, dar va primi invitaţia cel mai probabil în decembrie.

O delegaţie NATO condusă de Secretarul General a vizitat Ucraina luni şi marţi, luând parte la o serie de întâlniri cu oficialii ucraineni. Vizita a stârnit demostraţii în centrul Kiev-ului, atât din partea susţinătorilor cât şi a opozanţilor aderării Ucrainei în alianţa militară.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close