Antena 3 CNN Externe Ucrainenii atacă fabricile rusești de alcool. Explozii și incendii în mai multe regiuni din Rusia

Ucrainenii atacă fabricile rusești de alcool. Explozii și incendii în mai multe regiuni din Rusia

462475853_893298956316517_5753354420598466641_n
Ucrainenii atacă fabricile rusești de alcool. Foto: Facebook/Forțele armate ale Ucrainei
de Ioana Coman    |    22 Oct 2024   •   10:01

Armata ucraineană a atacat, în noaptea de luni spre marți, mai multe fabrici de alcool din Rusia, susțin autoritățile locale ruse, potrivit The Kyiv Independent.

Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea sa aeriană a distrus 11 drone deasupra regiunii Briansk, trei deasupra regiunii Belgorod, două deasupra regiunii Kursk, una deasupra regiunii Tula și una deasupra regiunii Orel.

În regiunea Tambov, o dronă ucraineană ar fi incendiat distileria Biokhim din orașul Rasskazovo, potrivit guvernatorului Maxim Egorov.

Conform site-ului Biokhim, distileria produce „produse de importanță strategică pentru stat,” în special etanol, un solvent utilizat în fabricarea unei game largi de produse, inclusiv explozibili.

Alte două distilerii au fost atacate în localitățile Efremov și Luzhkovsky din regiunea Tula în cursul nopții, a declarat guvernatorul Dmitri Milyaev.

Guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a susținut că un atac cu dronă a provocat un mic incendiu la unul dintre etajele unei întreprinderi industriale.

Nu s-au raportat victime.

Armata ucraineană nu a comentat încă aceste rapoarte, care nu pot fi verificate independent.

Ucraina a efectuat mai multe atacuri asupra bazelor aeriene și altor facilități militare în încercarea de a slăbi Forțele Aeriene ruse și de a reduce capacitatea Moscovei de a lansa atacuri aeriene devastatoare asupra orașelor ucrainene.

×
Parteneri
x close