Antena 3 CNN Externe Ucraina va primi un nou ajutor din partea SUA în valoare de 200 de milioane de dolari

Ucraina va primi un nou ajutor din partea SUA în valoare de 200 de milioane de dolari

razboi in ucraina 31 mai 2024
Ucraina va primi un nou ajutor din partea SUA / Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    29 Iul 2024   •   21:42

SUA au anunţat luni un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de până la 200 de milioane de dolari, care include echipamente de apărare antiaeriană şi arme antitanc, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, citat de Reuters, potrivit Agerpres. 

Potrivit lui Kirby, pachetul cuprinde „capacităţi-cheie de luptă pentru Ucraina, între care interceptoare de apărare antiaeriană, muniţii pentru HIMARS, proiectile de artilerie şi mortiere, rachete antitanc Javelin şi alte arme antitanc”.

Departamentul american al Apărării anunţă, de asemenea, fonduri semnificative pentru iniţiativa de asistenţă în domeniul securităţii pentru a sprijini capacitatea de apărare a Ucrainei pe termen lung.

„Acest pachet cuprinde capabilităţi pentru a creşte apărarea antiaeriană a Ucrainei, proiectile cu rază lungă de acţiune şi muniţie antitanc, precum şi capabilităţi pentru mentenanţa unor echipamente livrate anterior de către SUA”, a indicat Kirby.

Oficialii ucraineni îşi îndeamnă aliaţii de mai multe luni să furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru ca Ucraina să poată contracara atacurile aproape zilnice cu rachete şi drone ale forţelor ruse asupra teritoriului său.

SUA au oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare de peste 50 de miliarde de dolari începând din 2022, dar există îngrijorări cu privire la viitorul sprijin al Statelor Unite pentru Kiev în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale programate pentru 5 noiembrie.

„Le suntem recunoscători partenerilor noştri americani pentru leadership-ul şi sprijinul lor ferm. Împreună vom învinge!”, a reacţionat Ministerul ucrainean al Apărării într-o postare pe X, salutând noul pachet.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close