S-a construit şi o poştă, de unde se pot procura ziare noi şi se poate vorbi la telefon cu persoane de pe "continent". Vodcă şi ţigări nu prea se găsesc, deoarece, aşa cum spune singura femeie de pe insulă, care lucrează ca dirigintă de poştă, comerţul cu alcool şi ţigări nu este rentabil în Insula Şerpilor.
"Pentru asta trebuie licenţe, ca şi în restul ţării, dar cererea la noi nu este mare, aşadar costurile pentru licenţe nu se recuperează", a precizat ea. Pe de altă parte, salariile sunt mult mai mari pe Insula Şerpilor decât în restul ţării, pentru că se adaugă o serie de sporuri. Spre exemplu, şeful oficiului poştal are 3600 grivne (circa 483 de euro). Singura problemă a oamenilor de pe insulă este considerat "atacul ziariştilor", care vin adesea să caute "ciudăţenii şi fapte fierbinţi", conform publicaţiei Segodnia.
Un alt proiect al autorităţilor de la Kiev este transformarea Insulei Şerpilor în destinaţie turistică. Potrivit publicaţiei Segodnia, ucrainenii au anunţat lansarea unui circuit turistic Odesa-Insula Şerpilor, chiar din această primăvară.
Responsabilul portului Odessa a declarat că între oraş şi insulă vor circula zilnic mai multe şalupe. Autorităţile ucrainene s-au gândit şi la iubitorii de scufundări, aşa că şalupele vor face şi câteva opriri în cursul acestor voiaje.
La rândul lui, guvernatorul regiunii Odessa nu exclude posibilitatea ca, în timp, Insula Şerpilor să devină una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din Ucraina, pe măsură ce vor începe să sosească fonduri de la Kiev.
Antena3.ro