Antena 3 CNN Externe Ucraina susţine că a informat România în privinţa inundaţiilor şi lansează la rândul ei acuzaţii

Ucraina susţine că a informat România în privinţa inundaţiilor şi lansează la rândul ei acuzaţii

Ucraina susţine că a informat România în privinţa inundaţiilor şi lansează la rândul ei acuzaţii
03 Aug 2008   •   12:17

Ucraina răspunde cu acuzaţii la acuzaţii. Autorităţile de la Kiev susţin că au informat la timp România de pericolul inundaţiilor şi îi acuză pe oficialii de la Bucuresti ca nu le-au avertizat cu privire la o scurgere de metale grele în Tisa. La începutul săptămânii, premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi ministrul de Interne, Cristina David au dat vina pe Ucraina că nu a furnizat detalii referitoare la debitul Prutului.

Preşedintele administraţiei regionale Cernăuţi, Vladimir Kulis susţine că, din 23 iulie, toate serviciile de mediu informau la interval de patru ore serviciile competente din România şi din Republica Moldova. Potrivit responsabilului ucrainean, în perioada inundaţiilor au fost expediate 14 comunicate la Bucureşti şi la Chişinău.

Mai mult Kulis spune că un reprezentant de la Ministerul Mediului din România i-a trimis o scrisoare de mulţumire pentru informaţiile primite. Declaraţiile vin în replică la acuzaţiile lansate de premierul Călin Popescu-Tăriceanu, miercuri, la Botoşani. „Am avut după data de 24 o lipsă de informaţii din partea autorităţilor ucrainiene, care sigur că ne-a pus într-o situaţie de dificultate. Din acest motiv a existat un anumit element de incertitudine care, sigur, a grevat asupra deciziilor care trebuiau luate”, a spus acesta.

Cu două zile mai devreme, şi ministrul de Interne Cristian David arătase cu degetul spre Ucraina: „Din păcate, comunicarea este în continuare foarte săracă. Nu avem informaţii care ne-ar putea asigura tocmai această prevenire din timp a populaţiei.”
Ucrainienii nu doar că neagă acuzaţiile, dar acuză, la rândul lor, România că nu i-au informat decât după 24 de ore despre o scurgere de metale grele în Tisa. Scurgerea s-ar fi produs pe 26 iulie, pe teritoriul ţării noastre, la 70 de kilometri de Ucraina.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close