Antena 3 CNN Externe Ucraina spune că „nu este interesată” să anexeze regiunea Kursk din Rusia. Ce vrea de la Putin pentru a opri ofensiva

Ucraina spune că „nu este interesată” să anexeze regiunea Kursk din Rusia. Ce vrea de la Putin pentru a opri ofensiva

vladimir putin getty
„Spre deosebire de Rusia, Ucraina nu are nevoie (de teritorii străine), a declarat purtătorul de cuvânt Heorhii Tykhyi. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    13 Aug 2024   •   18:27

Ucraina nu intenționează să anexeze regiunea Kursk din Rusia, iar incursiunea în curs are ca scop protejarea zonelor de frontieră ucrainene de atacurile rusești, a declarat marți un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, potrivit CNN.

„Spre deosebire de Rusia, Ucraina nu are nevoie (de teritorii străine). Ucraina nu este interesată să preia teritoriul regiunii Kursk. Dar vrem să protejăm viețile oamenilor noștri. Aș dori să vă reamintesc că mai mult de 2.000 de lovituri în districtele regiunii noastre Sumy din Ucraina au fost efectuate numai de pe teritoriul regiunii Kursk de la începutul acestei veri", a declarat purtătorul de cuvânt Heorhii Tykhyi.

„Cu cât mai repede Rusia va fi de acord cu restabilirea unei păci juste, în special, pe baza formulei de pace, cu atât mai repede vor înceta raidurile forțelor de apărare ale Ucrainei pe teritoriul rus", a adăugat el.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, a susținut luni că forțele țării sale controlează aproximativ 1.000 de km pătrați de teritoriu rusesc în Kursk.

Președintele rus Vladimir Putin a promis un „răspuns puternic" la incursiune și a ordonat trupelor sale „să stoarcă, să elimine inamicul de pe teritoriile noastre".

×
Subiecte în articol: Kursk Vladimir Putin Rusia Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close