Antena 3 CNN Externe Ucraina spune că a dejucat un atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului

Ucraina spune că a dejucat un atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului

rachete getty
Este "foarte probabil" să fie vorba de „rachete balistice nord-coreene de tip KN-23" | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    18 Aug 2024   •   09:47

Forţele ucrainene au dejucat duminică dimineaţa un atac rus cu rachete îndreptat împotriva Kievului, a anunţat administraţia civilă a capitalei Ucrainei, informează AFP.

„În această dimineaţă, în jurul orelor 05:00 (02:00 GMT), inamicul a folosit arme balistice pentru a lansa un atac cu rachete asupra Kievului", au raportat autorităţile ucrainene pe reţeaua socială Telegram.

Potrivit aceleiaşi surse, este "foarte probabil" să fie vorba de „rachete balistice nord-coreene de tip KN-23".

Potrivit informaţiilor preliminare, rachetele au fost interceptate în apropiere de capitala ucraineană şi astfel nu au putut să-şi atingă obiectivul, subliniază administraţia.

Drone de atac ruse au vizat de asemenea „aproape simultan" oraşul, dar şi ele au fost toate „distruse" în afara perimetrului Kievului de apărarea aeriană, afirmă autorităţile.

„Nicio distrugere nu a fost constată la Kiev şi nu a fost primită nicio informaţie referitoare la victime", adaugă aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Ucraina este lovită în mod regulat de atacuri mortale cu rachete şi drone. Pentru a se apăra, Kievul cere aliaţilor săi occidentali să-i furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Potrivit Occidentului, Coreea de Nord livrează armament Rusiei pentru asaltul ei împotriva Ucrainei şi beneficiază în schimb de asistenţă, inclusiv în domeniul spaţial.

La sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unui atac rus împotriva capitalei ucrainene, un bărbat de 35 de ani şi fiul său de 4 ani au fost ucişi de căderea unei bucăţi de rachetă, iar trei persoane au fost grav rănite, potrivit serviciilor de salvare.

De cealaltă parte a liniei frontului, apărarea aeriană rusă a distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică în total cinci drone de luptă ucrainene în regiunile Belgorod şi Rostov, la frontiera cu Ucraina, a raportat Ministerul rus al Apărării.

Sâmbătă, şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că armata sa îşi întăreşte poziţiile în regiunea rusă Kursk, la peste zece zile de la lansarea unei ofensive de amploare în teritoriul rus, unde Kievul susţine că a cucerit 82 de localităţi şi 1.150 de kilometri pătraţi din teritoriu.

×
Subiecte în articol: atac cu rachete Rusia Kiev
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close