Antena 3 CNN Externe Ucraina. Războiul politic se intensifică

Ucraina. Războiul politic se intensifică

Ucraina. Războiul politic se intensifică
29 Apr 2007   •   11:29

Preşedintele Ucrainei susţine că alegerile legislative anticipate din 24 iunie se vor desfăşura corect. Liderul de la Kiev a promis acest lucru în faţa a peste 20.000 de susţinători ai săi adunaţi în centrul Capitalei, în urma unui apel lansat de opoziţie. Manifestanţii şi-au exprimat sprijinul pentru decizia preşedintelui de a dizolva Parlamentul şi de a convoca alegeri anticipate.

Preşedintele intenţionează să organizeze scrutinul în pofida opoziţiei premierului Viktor Ianukovici. În faţa miilor de susţinători, Iuscenko a declarat că alegerile se vor desfăşura liber şi democratic. ?Popor al Ucrainei, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, fără nicio îndoială. Vor fi corecte şi democratice şi se vor desfăşura în prezenţa observatorilor internaţionali. Veţi putea să vă exprimaţi opinia în mod liber?, a declarat preşedintele Ucrainei.

Iuşcenko a anunţat că va lua în perioada imediat următoare măsuri care vor garanta buna desfăşurare a scrutinului. Liderul de la Kiev a emis miercuri un al doilea decret de dizolvare a Parlamentului şi convocare a alegerilor anticipate. Premierul Ianukovici a sesizat Curtea Constituţională cerând anularea decretului. Şeful guvernului susţine că actuala criză politică din Ucraina poate fi rezolvată doar prin organizarea alegerilor legislative simultan cu cele prezidenţiale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close