Antena 3 CNN Externe Ucraina. Iuşcenko îi vrea pe pro-ruşi doar ca parteneri în Guvern

Ucraina. Iuşcenko îi vrea pe pro-ruşi doar ca parteneri în Guvern

Ucraina. Iuşcenko îi vrea pe pro-ruşi doar ca parteneri în Guvern
04 Oct 2007   •   18:28

Ecuaţie politică extrem de complicată la Kiev. Preşedintele pare izolat, în mijlocul unei confuzii politice pe care el însuşi a creat-o, după ce a cerut crearea unei mari coaliţii între pro-ruşi şi pro-occidentali. Varianta a fost însă respinsă chiar de susţinătorii săi. Aliata sa pro-occidentală, Iulia Timoşenko, a respins ideea. Joi, chiar partidul lui Iuşcenko a calificat alianţa drept una „contra naturii”.

În faţa confuziei, preşedintele şi-a nuanţat propunerea. Îi vrea pe pro-ruşi doar ca parteneri în Guvern. Negocierile pentru coaliţie au început, dar rezultatul este de departe greu de anticipat. În noile condiţii, şi fără perspectiva unei coaliţii clasice cu pro-ruşii, Blocul Iulia Timoşenko a acceptat joi să angajeze negocieri cu partidul prezidenţial. Cele două forţe politice au obţinut aproximativ 44 la sută din voturi, în urma alegerilor de duminică.

Iuşcenko şi Timoşenko, cuplul „de aur” al Ucrainei, intraţi aproape în legendă după revoluţia paşnică de la finele lui 2004, au fost protagoniştii mai multor despărţiri şi reveniri politice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close