Antena 3 CNN Externe Ucraina intenționează să păstreze controlul asupra teritoriului rus cucerit. Pentagon: Ofensiva Moscovei va fi o luptă dificilă

Ucraina intenționează să păstreze controlul asupra teritoriului rus cucerit. Pentagon: Ofensiva Moscovei va fi o luptă dificilă

GettyImages-1192563488
Soldații ucraineni, în regiunea Kursk. Foto: Gettyimages
de R.K.    |    28 Aug 2024   •   18:47

Trupele ucrainene intenţionează să păstreze „pentru o anumită perioadă de timp” controlul asupra teritoriul rus pe care l-au cucerit, iar contraofensiva aşteptată a Moscovei va fi o luptă dificilă pentru ruşi, a declarat miercuri directorul adjunct al CIA, David Cohen, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin va trebui „să se confrunte cu repercursiuni în societatea sa” legate de pierderea teritoriului rus, a spus Cohen în timpul unei conferinţe pe probleme de intelligence.

Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră majoră pe 6 august în regiunea rusă Kursk, iar Kievul a anunţat că a preluat controlul asupra a 100 de aşezări, în timp ce forţele ruse continuă să avanseze în regiunea Doneţk din estul Ucrainei.

Cohen a afirmat că, în opinia sa, Putin va organiza o contraofensivă, însă se aşteaptă ca aceasta să fie o luptă dificilă pentru ruşi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, însă Kievul trebuie să fie într-o poziţie puternică. El a afirmat că va prezenta un plan în acest sens preşedintelui american Joe Biden, dar şi celor doi potenţiali succesori ai săi.

La rândul său, Putin a spus că orice înţelegere trebuie să înceapă cu acceptarea de către Ucraina a „realităţilor de pe teren”, ceea ce ar lăsa Rusia în posesia unor părţi substanţiale din patru regiuni ucrainene, precum şi cu peninsula Crimeea.

Ucraina afirmă că în prezent trupele sale controlează peste 1.200 km pătraţi din regiunea rusă Kursk.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close