Antena 3 CNN Externe Ucraina e nervoasă că șeful ONU se va întâlni cu Putin în Rusia: A refuzat invitația noastră la summit în Elveția, dar a acceptat asta

Ucraina e nervoasă că șeful ONU se va întâlni cu Putin în Rusia: A refuzat invitația noastră la summit în Elveția, dar a acceptat asta

vladimir putin si antonio guterres
Ucraina critică întâlnirea pe care secretarul general al ONU, António Guterres, ar urma să o aibă joi cu Vladimir Putin în Rusia, așa cum a anunțat Kremlinul. FOTO: Getty Images
de G.M.    |    22 Oct 2024   •   11:25

Ucraina critică întâlnirea pe care secretarul general al ONU, António Guterres, ar urma să o aibă joi cu Vladimir Putin în Rusia, așa cum a anunțat Kremlinul, scrie The Guardian.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni joi cu secretarul general al ONU, António Guterres, pentru a discuta despre războiul din Ucraina, a transmis Kremlinul.

Ar fi prima călătorie a șefului ONU în Rusia după mai bine de doi ani.

ONU nu a confirmat imediat întâlnirea planificată, pe care Ucraina a criticat-o puternic: „Secretarul general al ONU a refuzat invitația Ucrainei la primul summit global pentru pace din Elveția. El a acceptat, totuși, invitația la Kazan a criminalului de război Putin”.

Guterres a criticat anterior războiul Moscovei împotriva Ucrainei, dar Ministerul de Externe al Ucrainei a spus că întâlnirea cu Putin de acum „nu promovează cauza păcii” și „dăunează reputației ONU”.

Întrebat la un briefing la New York dacă Guterres intenționează să călătorească la Kazan la sfârșitul acestei săptămâni, un purtător de cuvânt a spus: „Anunțurile cu privire la viitoarele sale călătorii vor fi mai târziu”.

 

×
Parteneri
x close