Antena 3 CNN Externe Ucraina e convinsă că Putin va încerca să pună capăt războiului până în 2026. Ce plănuiește președintele rus

Ucraina e convinsă că Putin va încerca să pună capăt războiului până în 2026. Ce plănuiește președintele rus

vladimir putin
Kirilo Budanov spune că Rusia vrea să evite să-şi vadă poziţiile slăbite din cauza acumulării problemelor economice. FOTO: Profimedia Images
de Bianca Chirilă    |    14 Sep 2024   •   23:56

Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii militare ucrainene (GUR), a declarat că Rusia va încerca să pună capăt războiului înainte de 2026, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Generalul a estimat că Rusia, aflată în prezent în ofensivă pe frontul din Ucraina, va încerca, totuşi, să pună capăt războiului „înainte de 2026” pentru a evita să-şi vadă poziţiile slăbite din cauza acumulării problemelor economice cauzate în special de sancţiunile occidentale şi cele de mobilizare pe fondul unor importante pierderi pe front.

Kirilo Budanov, al cărui departament este renumit pentru operaţiunile îndrăzneţe în adâncimea teritoriului Rusiei, a respins temerile occidentalilor cu privire la o escaladare a celui mai grav conflict armat din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Toate aceste dileme: va exista sau nu o escaladare? Ce escaladare? (...) Nu va fi niciuna”, a spus el, cerând occidentalilor să „nu le fie frică” să înarmeze mai bine Ucraina.

Epuizaţi de doi ani şi jumătate de război, ucrainenii vor continua să lupte, a asigurat generalul.

„Luptăm pentru pământul nostru şi nu avem altă opţiune. Nu putem spune: „Am obosit, gata, plec” (...). Acesta este punctul nostru forte”, a spus el. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close