Antena 3 CNN Externe Ucraina a atacat cu rachete orașul Sevastopol din Crimeea. Rusia anunță cel puțin cinci morți în urma atacului

Ucraina a atacat cu rachete orașul Sevastopol din Crimeea. Rusia anunță cel puțin cinci morți în urma atacului

Ucraina a atacat cu rachete orașul Sevastopol din Crimeea. Rusia anunță cel puțin cinci morți în urma atacului
Orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, atacat cu rachete. Sursă foto: captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   10:25

Cel puțin cinci persoane au fost ucise, duminică, și alte peste 100 au fost rănite după un atac lansat de Ucraina asupra orașului Sevastopol, relatează CNN, care citează autoritățile de ocupație din peninsulă.

Potrivit sursei citate, fragmente de rachetă au lovit o plajă din oraș.

"Din păcate, în prezent avem 124 de victime, dintre care cinci morți: trei copii și doi adulți", a declarat guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvojaev.

Ministerul rus al Apărării anunțat, la rândul său, pe Telegram, că Ucraina a efectuat atacul "folosind rachete ATACMS echipate cu focoase cluster, furnizate de SUA".

Patru rachete au fost doborâte de apărarea aeriană rusă, dar o cincea a deviat de la traiectorie după tirul bateriilor antiaeriene, iar focosul său a explodat în aer deasupra orașului, a adăugat ministerul rus, conform CNN.

Sirenele din Sevastopol nu au anunțat sosirea rachetelor ucrainene

Imaginile video postate pe rețelele sociale arată momentele ulterioare exploziei din zona plajei din Sevastopol: civili răniți transportați cu targa, înainte de a fi urcați în ambulanțe. Alte persoane, multe în costume de baie, părăsesc zona pe picioarele lor.

Sursele ruse din peninsulă publică identitatea unuia dintre copiii uciși: este vorba despre Sofia, fiica de nouă ani lui Oleg Averianov, viceprimar al orașului Magadan, aflată în vacanță cu părinții.

Guvernatorul din Sevastopol a decretat o zi de doliu local în urma atacului. El a spus că racheta a explodat la momentul în care unii civili se întorceau de la muncă, iar alții plecaseră cu copiii la plajă".

CNN notează că, potrivit martorilor, atacul ucrainean nu a fost semnalat de nicio sirenă de avertizare.

De asemenea, numeroși localnici au comentat la postărilor oficialităților pentru a-și exprima frustrarea cu privire la faptul că sirenele de raid aerian nu au anunțat rachetele ucrainene.

Rusia promite represalii după atacul de la Sevastopol

După atacul de la Sevastopol, Ministerul rus al Apărării a transmis că "astfel de acțiuni nu vor rămâne fără răspuns".

Ministerul a susținut că responsabilitatea pentru atac revine Washingtonului și guvernului de la Kiev.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin este în contact permanent cu autoritățile din Sevastopol și că prioritatea guvernului de la Moscova este de a oferi toată asistența necesară victimelor.

Ucraina nu a comentat oficial atacul.

CNN a contactat armata ucraineană pentru comentarii.

Crimeea, ocupată și ulterior anexată de Rusia în 2014, a fost atacată sporadic de forțele ucrainene de la invazia rusă pe scară largă din februarie 2022.

Kievul a comunicat că loviturile sale asupra Crimeei, care au vizat în trecut baze navale și nave rusești, sunt parte integrantă a strategiei menite să izoleze peninsula și să facă mai dificilă pentru Rusia susținerea operațiunilor sale militare pe teritoriul ucrainean.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close