Antena 3 CNN Externe Ucraina ar fi luat prizonieri ruși în regiunea Kursk, după raidul terestru de marți

Ucraina ar fi luat prizonieri ruși în regiunea Kursk, după raidul terestru de marți

atac cu drona asupra unui vehicul militar ucrainean imagine distribuita de ministerul rus al apararii
Imagine difuzată de Ministerul Apărării de la Moscova, menită să ilustreze atacul unei drone rusești asupra unor vehicule blindate ucrainene în apropierea orașului Sudja din regiunea Kursk, pe 6 august 2024. Sursă: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2024   •   12:56

Forțele armate ale Kievului ar fi luat prizonieri mai mulți soldați ruși în districtul Sudja din regiunea Kursk, la frontiera cu Ucraina.

Informația a apărut pe canalul Telegram ucrainean DeepState, relatează Agerpres, care citează EFE.

Rușii ar fi fost luați prizonieri în timpul raidului terestru efectuat marți.

"Forțele armate (ucrainene) conduc pe teritoriul Ucrainei un grup de 'kaţapi' (termen depreciativ la adresa ruşilor, conform sursei citate, n.r.)", spune o postare DeepState.

Potrivit ucrainenilor, forțele Kievului ar fi distrus în timpul incursiunii în Kursk două tancuri rusești și un elicopter de atac Kamov Ka-52 și ar fi eliminat un grup de infanteriști ruși pe un pod din zonă.

Ucraina nu a confirmat oficial operațiunea, despre care au vorbit însă oficialii ruși și bloggerii militari ai Moscovei.

În timp ce Moscova susține că raidul din regiunea Kursk a fost efectuat de armata ucraineană, analistul publicației Forbes, David Axe, afirmă că este vorba de o incursiune a Legiunii "Libertatea Rusiei", o grupare formată din voluntari ruși care luptă de partea Kievului.

Rușii trimit întăriri, după ce au spus că au respins atacul ucrainean din regiunea Kursk

Ministerul rus al Apărării a anunțat, marți, un atac ucrainean cu aproximativ 300 de soldați sprijiniți de tancuri și vehicule blindate împotriva polițiștilor de frontieră din Kursk.

Inițial, Rusia a comunicat că a respins atacul, însă a revenit ulterior spunând că a trimis întăriri în zonă.

Miercuri, unele canale Telegram ucrainene transmiteau că trupele Kievului ar fi preluat controlul asupra a patru așezări de lângă orașul Sudja, unde autoritățile locale au ordonat evacuarea tuturor instituțiilor oficiale, lăsându-i, totodată, pe civili să se descurce pe cont propriu.

De asemenea, unii bloggeri militari ruși au scris că, în unele sectoare din regiunea Kursk, trupele ucrainene au avansat pe o distanță de cinci kilometri.

Corespondentul militar ucrainean Andrei Ţaplienko susține că, prin această incursiune, Kievul a compromis planurile Kremlinului, care preconiza să atace regiunea Sumî în august, după modelul urmat în Harkov.

Alți experți ucraineni au speculat că, de fapt, Kievul ar urmări să disloce forțele ruse din Donbas, pentru a le împiedica să înainteze spre orașele strategice Pokrovsk şi Toreţk.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close