Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a înființat un comandament militar în orașul rus Sudja, pe care susține că l-a capturat

Ucraina anunță că a înființat un comandament militar în orașul rus Sudja, pe care susține că l-a capturat

Sudja
Vehicul militar în regiunea Sudja (stânga) și conducte de transport al gazelor în stația din acest oraș situat în regiunea Kursk (dreapta). Surse: hepta / Abaca Press, Profimedia Images
de A.I.    |    15 Aug 2024   •   17:01

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că trupele sale au capturat localitatea Sudja din regiunea rusă Kursk, relatează Sky News.

Informații privind luptele din apropiere de Sudja au apărut încă din primele zile ale ofensivei ucrainene în Kursk, însă abia joi Ucraina a comunicat că acest orășel cu 5.000 de locuitori înainte de evacuare a fost preluat de forțele Kievului.

Potrivit Sky News, Sudja este cea mai mare localitate din Kursk dintre cele câteva zeci pe care Ucraina susține că le controlează în prezent în regiunea rusă.

Zelenski a numit Sudja drept locația biroului comandamentului militar ucrainean în cadrul operațiunilor din Kursk.

Miercuri, televiziunea ucraineană a difuzat imagini ce par să arate soldați ai Kievului care dau jos steagurile rusești de pe o clădire administrativă din oraș, strigând "Glorie Ucrainei, glorie eroilor".

Sudja se află la circa 100 de kilometri sud-vest de capitala regională Kursk, iar în apropierea sa se află o stație de distribuție a gazelor aduse din vestul Siberiei. Gazele tranzitează frontiera ucraineană înainte de a ajunge în Europa.

Joi, mai devreme în cursul zilei, șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a comunicat că a instituit un comandament militar în Kursk - despre care Zelenski a precizat ulterior că se află în Sudja - și că soldații săi au avansat cu un kilometru și jumătate în teritoriul inamic în ultimele 24 de ore, iar ofensiva continuă.

Sîrski i-a transmis președintelui Zelenski că, de la începutul operațiunii declanșate la 6 august, armata ucraineană a avansat 35 km în regiunea Kursk și a preluat controlul asupra a 82 de localități.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close