Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a distrus încă un pod important din Kursk, utilizat pentru aprovizionarea trupelor ruse

Ucraina anunță că a distrus încă un pod important din Kursk, utilizat pentru aprovizionarea trupelor ruse

pod distrus kursk
În atac au fost folosite rachete HIMARS furnizate de SUA | Sursă foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    18 Aug 2024   •   12:32

Forțele ucrainene care operează în regiunea Kursk din Rusia au distrus un al doilea pod important, a declarat duminică comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, potrivit Kyiv Independent.

Într-o postare pe Telegram, Oleshchuk a publicat un videoclip care arată ceea ce el a descris drept o lovitură aeriană „precise” asupra structurii.

„Încă un pod în minus!”, a adăugat el.

Deși nu a precizat exact unde se află podul, postul rusesc Telegram Mash a spus că este un pod peste râul Seim, în apropiere de satul Zvane.

De asemenea, a susținut că în atac au fost folosite rachete HIMARS furnizate de SUA.

Kyiv Independent nu a putut verifica afirmațiile.

Dacă va fi confirmat, acesta ar fi al doilea pod cheie distrus de forțele ucrainene în ultimele zile și va împiedica și mai mult capacitatea Rusiei de a-și aproviziona trupele în speranța de a opri incursiunea Ucrainei.

Un altul peste râul Seim, în districtul Glushkovsky din regiunea Kursk din Rusia, a fost lovit pe data de 16 august, a susținut Alexey Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii.

Potrivit lui Mash, acum a mai rămas un singur pod utilizabil în zonă.

Operațiunea fără precedent condusă de Ucraina a atins marca de 10 zile în august. 15, Kievul susținând că a revendicat 1.150 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc și 82 de așezări, inclusiv orașul Sudzha.

×
Subiecte în articol: pod kursk regiunea kursk Ucraina Rusia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close