Antena 3 CNN Externe Ucraina cere anchetarea lui Lukaşenko, pentru cooperarea cu separatiștii din Lugansk

Ucraina cere anchetarea lui Lukaşenko, pentru cooperarea cu separatiștii din Lugansk

Deputații ucraineni cer anchetarea penală a preşedintelui Belarusului, Alexandr Lukașenko, din cauza cooperării cu reprezentanții autoproclamatei Republici populare Lugansk.

o_1f8f1db7v6gq1rtffal17e5744b.jpg
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    18 Iun 2021   •   10:47

Solicitarea a fost trimisă Procurorului General al Ucrainei. Deputații cer verificarea informaţiei potrivit căreia Lukașenko a permis ca jurnalistul belarus Roman Protasevici să fie interogat de procurori din nerecunoscuta republică Lugansk.

Un deputat ucrainean a scris pe Telegram că astfel Lukașenko a recunoscut republicile teroriste şi că reacţia Kievului ar trebui să fie promptă și clară.

În apel se reaminteşte că Ucraina, împreună cu Uniunea Europeană, Canada, SUA, Marea Britanie și alte țări nu recunosc legitimitatea lui Lukașenko.  

Miercuri, procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk a anunţat că în cadrul acțiunilor de investigație din Belarus s-au obținut dovezi că Roman Protasevici ar fi implicat în asasinarea civililor din Donbass.

El i-a mulțumit lui Alexandr Lukașenko și reprezentanților organelor de forță din Belarus pentru oportunitatea de a-l ancheta pe Protasevici.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close