Antena 3 CNN Externe Zelenski a anunțat că va semna „în viitorul apropiat” un acord de securitate cu Uniunea Europeană

Zelenski a anunțat că va semna „în viitorul apropiat” un acord de securitate cu Uniunea Europeană

zelenski
Kievul anunţă semnarea în curând a unui acord de securitate cu UE. Sursa foto: Radu Tuta/ Agerpres Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   19:27

Președinția ucraineană a anunțat miercuri că urmează să semneze „în viitorul apropiat” un acord de securitate cu Uniunea Europeană, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de acorduri încheiate între Kiev și partenerii săi occidentali, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Negociatorii Ucrainei și ai UE au finalizat textul acordului de securitate.

„Echipele de negociere ale Ucrainei şi ale UE au finalizat textul acordului de securitate şi au convenit să-l semneze în viitorul apropiat”, a declarat preşedinţia ucraineană pe site-ul său.

Kievul a semnat deja acorduri cu 17 ţări, inclusiv cu state membre UE şi G7, şi se pregăteşte să semneze cu „alte 10” ţări, potrivit unui alt comunicat al preşedinţiei ucrainene, datat 13 iunie.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a semnat recent un acord de apărare fără precedent cu Statele Unite, numindu-l o „punte” către aderarea la NATO pentru ţara sa devastată de război.

Această serie de acorduri de securitate survine într-un moment în care Kievul se află în dificultate pe teren, pe fondul lipsei muniţiei şi a soldaţilor care încearcă să oprească atacurile ruseşti pe linia frontului.

Kievul se află în dificultate pe teren. Un atac nocturn al Rusiei a avariat instalaţii energetice în centrul şi vestul ţării

Un atac nocturn cu drone al Rusiei a avariat instalaţii electrice în centrul şi vestul Ucrainei, generând noi întreruperi de curent, a anunţat miercuri Ministerul Energiei ucrainean, informează AFP.

Aceste lovituri asupra infrastructurilor ucrainene intervin în timp ce autorităţile au anunţat restricţii mai frecvente pentru a uşura povara pentru o reţea mult redusă în urma atacurilor ruse.

În regiunea Liov (Lviv, Lvov) din vestul Ucrainei au fost avariate echipamente şi linii electrice în timpul acestui atac nocturn, a precizat ministerul.

Cu o zi înainte, operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat întreruperi de curent parţiale miercuri pe teritoriul întregii ţări. 

×
Subiecte în articol: Ucraina acord uniunea europeana Zelenski
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close