Antena 3 CNN Externe Ucraina a interzis Telegram: Rusia citeşte toate mesajele, chiar şi pe cele şterse

Ucraina a interzis Telegram: Rusia citeşte toate mesajele, chiar şi pe cele şterse

mana telefon getty images
Utilizatorii Telegram pot fi identificați ușor. Foto: Getty Images
de Mihai Paul    |    25 Sep 2024   •   22:10

Controversata aplicație de mesagerie Telegram este acum interzisă pe toate telefoanele mobile ale companiilor din Ucraina. Motivul este, din nou, accesul Rusiei la datele și mesajele utilizatorilor, care anterior era doar suspectat.

Serviciul de informații militare ucrainean HUR susține acum că a găsit dovezi că Moscova poate accesa întregul conținut al aplicației de mesagerie.

Măsura afectează nu numai funcționarii publici și personalul militar, ci și angajații companiilor de apărare. Telegram este, de asemenea, interzisă pe telefoanele mobile ale angajaților din sectorul infrastructurii critice.

Atacuri cu rachete prin determinarea locației
Șeful serviciului de informații militare ucrainean, Kyrylo Budanov, a prezentat dovezi solide că serviciile ruse au acces la corespondența personală a utilizatorilor Telegram, chiar și la mesajele șterse, precum și la datele lor personale, se arată în raport . Dar asta nu este tot: Rusia folosește, de asemenea, serviciul de mesagerie ca pe o armă. Reprezentanții serviciilor de securitate și ai Statului Major General au subliniat că Telegram este utilizată în mod activ de Rusia pentru atacuri cibernetice, tentative de phishing și distribuirea de malware. În plus, Rusia poate utiliza Telegram pentru a determina locația utilizatorilor și poate folosi aceste date pentru a selecta ținte pentru atacuri cu rachete.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Telegram
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close